1: He______to School


a)Will went
b)Will gone
c) Will go
d)None of these

ANSWER: C

2:Virus and Bacteria are Different from Each other by


a) DNA and RNA
b)option not available

ANSWER: A

3:Which transition element is most use in industries


a) Mg
b)Carbon
c) no option
d)Ca

ANSWER: Fe But not given in option.. All others are not transition elements

4: Which of the following statement is true about ATP


a)ATP is the prosthetic part of an enzyme
b) ATP is an enzyme
c)ATP is organic ions of enzyme
d)ATP is a Co-enzyme

ANSWER: D

5:The word Protein is derived from–


a) Latin
b) Greek

ANSWER: B

6: Avogadro constant is the number of


a) Atom in 1g of He
b) molecule in 35.5 g of chlorine
c)electron present in 2g H
d) atom in 24g of Mg

ANSWER: D

7: Neopentyl halide is


a)tertiary alkyl halide
b) secondary
c)primary
d) none

ANSWER: C

8: How many hydrogen bonds a water molecule can form with another water molecule


a)2
b)4
c)6
d)8

ANSWER: B

9: Grignard reagent when react with CO2 form-?

ANSWER: Carboxylic acid



10: how many molecule are there in 2.1 mol co2


a) 1.26 x 10 24 molecule
b)2.53 X 10^24 molecule
c)3.49 x 10^-24 molecule
d) 3.79 x 10 24 molecule

ANSWER: A

11: the speed of nerve impulse is 20 time faster in myelinated neuron fiber due to.


(a) SALTATORY CONDUCTION.
b) CONTINUE IMPULSE.
(c)NERVE FIBER
(d) N.O.T

ANSWER: A

12: Pilli is also found only on certain species of

Gram-positive bacteria
Gram-negative bacteria

Bacteria

Both a and b

ANSWER: B ….. Pilli is exclusively found in gram-negative but in few gram-positive, it is also present like cyanobacterium runale so D can be correct



13: The Living system works in condition


a)Isobaric
b)Isochoric
c)Isothermal

ANSWER: C

14: In females, testosterone is produced by


a) graffian follicle
b)adrenal cortex
c)adrenal medulla
d)none

ANSWER: C

15: Bacteria live in the intestine and produce vitamin A belong to


a) Cocci
b) Spirilli
C)Bacilli

ANSWER: C



16: Pressure is high at


a)Aorta
b)Arteries
b)Arterioles
d)Capillaries

ANSWER: A

17: acids present in vines

  • acetic acid
  • formic acid
  • tartaric acid
  • butyric acid

ANSWER: C

18:Chlorination of Toulene in the Presence of Sunlight Produces.

A) Benzyl Chloride
B) Sigma-Chloro Toulene
C) Para-Chlorotulene
D) Both B&C

ANSWER: A

19: Which is fused Cyclic Aromatic Compound.

A) Naphthalene
B) Diphenyl methane
C) Phenanthrene
D) Both a&c

ANSWER : A



20: Which is fused Cyclic Aromatic Compound.

A) Naphthalene
B) Diphenyl methane
C) Phenanthrene
D) Both a&c

ANSWER: B

21: Ozonosis of Benzene produces.

A) Glycol
B) Vicinal diol
C) Glyoxal
D) Both A and C

ANSWER:C

22: Plant foods are in


a)Chloroplast
b)Chromoplast

ANSWER: A

23: Earth________around the sun


a ) Move
b)Moves
c)Moved

ANSWER: B



24: Grignard reagents are made by adding the halogenoalkane to


a) Diethyl ether
b)Carbon
c)Alkane

ANSWER:A

25: How Cloud made


a)Water absorbed heat due to sün
b)Water release heat due to Sun

ANSWER: A

26:The Light we are seeing is


a)Visible
b)Infrared
c)Ultraviolet
d)None

ANSWER: A

27: papillary muscles extension responsible for

  • bicuspid contraction
  • tricuspid contraction
  • mitral contraction
  • all

ANSWER: D

28:motor neurons are Multipolar neurons but

  • less branched
  • more branched
  • no branched
  • none

ANSWER: A



29:Components of neural arch

  • 5
  • 4
  • 6
  • 7

ANSWER: A….Components 1: pair of pedicles 2: a pair of laminae, 3: supports seven processes

30: Most common site for autoimmune disease

  • skin and joints
  • muscles
  • both a and d
  • none

ANSWER: A

31: Pathogens inside the cell is killed by

  • interferons
  • antibodies
  • cells itself
  • none

ANSWER: A ….. Antibodies only stop the pathogen growth but they do not kill the pathogens

32: Hund Rule Applicable to


a) Ne
b)C
c)O
d)N
e)Applicable to All

ANSWER: E



33: What is the Intermmediate Part of the respiratory System Between Pharynx and Trachea

a) Glottis
b)Bronchi

c) Voice Box
d)Both A andB

ANSWER: D

34: The original source of wind energy is

1 tides
2 waves
3 sun
4 moon

ANSWER: C

35:the weight of the body at the center of earth is


1 9.8N
2 zero
3 19.6
4 none

ANSWER: B

36: the earth satlite is a


1 navy object
2 revolving object
3 accelerating object
4 free falling object

ANSWER: B



37: Choose the most basic oxide


SnO2
Mgo
Na20
Sio2

ANSWER: C

38: Dawns cell is used to prepare


Sodium carbonate
Sodium metal
Sodium bi carbonate
None

ANSWER: B

39: Which of these animals is macrophagous


Hydra
Misquito
Amoeba
Earthworm

ANSWER: C

40: Botulism is severe from


Anaemia
Pepsin
None

ANSWER: B

41: Which is not neutrotransmitter


Nor epinepherine
L-DOPA
Dopamine
None

ANSWER: D

42: Nicotine may induce


Vomiting
Diarrhea
Tetanus
None

ANSWER: BOTH Vomiting And Diarrhea



43: Per day Lymph formed


a)2 to 3 Ltr
b)7 to 8 Ltr
c)8 to 12 Ltr
d)None of these

ANSWER: C

44: Ohms Law is Applicable to


a)Semi-conductors
b)Resistors
c)Currents
d)none

ANSWER: B

45: Radiation Falls from Sun on Earth are


a)Alpha
b) Gamma
c)Beta
d)All of these

ANSWER: D

46: Two donkeys are fighting with each other one
with large horns and one with small horns which
one will be injured most…


a)The one with large horns
b)The one with small horns
c)Both
d)None

ANSWER: C….ACTION AND REACTION FORCES….. MOST PROBABLE ANSWER



47: Mortality rate of tetanus is

  • 20%
  • 30%
  • 40%
  • 50%

ANSWER: B

48: LED TV release radiation called

ANSWER: EMF(Electric and magnetic fields)

49: which is bond length of 37.7pm

ANSWER: HYDROGEN RADIUS

50: which one of the following is polymers

  • sucrose
  • maltose
  • fructose
  • Both a and c

ANSWER: D

4 thoughts on “2-SEP-TEST-2021-PMC-TEST.pdf”

Leave a Reply

Your email address will not be published.